Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot402139.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Сайнц за проблемите си през 2022 година: Трябваше напълно да променя стила си – Sportove
Намери ни
To Top

Сайнц за проблемите си през 2022 година: Трябваше напълно да променя стила си

В първата половина на сезон 2022 във Формула 1 Карлос Сайнц изоставаше чувствително от своя съотборник Шарл Леклер, а и допускаше доста пилотски грешки, като той разкри, че е имал проблеми с намирането на лимита в поведението на F1-75. За него това бе доста разочароващо след силния финал на 2021 година, който му позволи да се пребори със съотборника си Шарл Леклер и Ландо Норис за петото място при пилотите.

„Беше ясно и много разочароващо след силния финал на първата ми година в отбора. Тогава след само няколко състезания разбрах къде е лимитът на колата и знаех, че ми трябват само 2-3 десети в определени завой, за да съм конкурентен.


Точно заради това имах толкова силна втора половина на сезона.

„Тази година най-накрая имахме силна кола, но аз се озовах в ситуация, в каквато никога не съм изпадал. За първи път бях с повече от 2 десети по-бавен от съотборник. Никога не съм бил толкова по-бавен от съотборник и не знаех от къде идва тази загуба. Беше обезсърчаващо, защото за първи път имах кола, която може да се бори за победи, но не и в моите ръце“, каза испанецът.

Той също така разкри, че сезонът му се е променил в деветия кръг в Канада, когато той е променил стила си на управление на колата.

„Пазех голяма тайна относно проблемите ми. Мисля, че хората, които разбират спорта и правят подробни анализи малко или много ме познават и знаят от къде идваше моят пасив. Накратко: трябваше напълно да променя стила си на пилотиране. Трябваше да започна да управлявам колата по много неестествен начин, който трябваше да направя естествен за мен, а това отнема време.

„Също така изпробвах различни неща с настройките, но повечето от тях бяха в грешната посока, а след това влизането в правилния път също отнема време. Вече нямаме тестове, затова трябва да тестваме по време на състезателните уикенди. Това означава, че в някои уикенди участваш с далеч от оптималните настройки, което пък води и до слабото представяне.

„Това натрупа една серия от разочарования до Канада, където намерих правилния път. След това започнах да се представям по-добре“, обясни Сайнц.

Още в първия уикенд след този в Монреал испанецът завоюва не само своя първи полпозишън във Формула 1, но и първата си победа, след като триумфира в Гран При на Великобритания на „Силвърстоун“.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558