Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot401927.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Проведе се Sofia Grand Masters 2022 – най-голямото джаги събитие за сезона – Sportove
Намери ни
To Top

Проведе се Sofia Grand Masters 2022 – най-голямото джаги събитие за сезона

Международен турнир от ранг MASTER SERIES към Международната федерация по футбол на маса се състоя в София на 07-09 октомври, в спортната база на СК „Джагоарс“ – АКАДЕМИЯ АРЕНА ЗАПАД. Участие в него взеха над 120 състезатели от над 12 държави. Състезанието се проведе на три фази в 11 категории:

Петък – Classic Women Doubles, Classic Open Doubles and Mixed Doubles

Събота – Open Singles, Women Doubles, Junior Doubles, DYP

Неделя – Open Doubles, Women Singles, Senior Singles, Junior Singles

Събитието бе излъчвано и наблюдавано на живо от хиляди потребители от цял свят. Едни от най-добрите и резултатни състезатели от Австрия, Германия, Великобритания, Словения, Финландия, Холандия, Швейцария и др.


взеха участие на турнира и с това допълнително засилиха интереса към него, превръщайки го в едно от най-престижните събития в международен план.

Истинско удоволствие и национална гордост за публиката бе награждаването на тези българи, които успяха да се преборят и да защитят домакинската титла, влизайки в топ 3 на съответната категория. Това бяха:

Екатерина Атанасова, която се класира първа в дисциплините: WOMEN SINGLES, WOMEN DOUBLES и WOMEN CLASSIC DOUBLES. Три златни медала за България!

Таня Кренчева – първа с Екатерина Атанасова в WOMEN DOUBLES и WOMEN CLASSIC DOUBLES – още два златни медала за България след категорична победа над смесените отбори на Холандия/Франция и Литва/Полша.

Павел Петков – само на 13 години, златното момче от столичния клуб „Джагоарс“ успя да надвие всички младежи и да победи с 3:1 на финала Ryan Van Stokkum от Швейцария. Още едно злато за България! Той извоюва и среброто с партньра си Данаил Русев („Джагоарс“) в категорията младежи двойки! Първа се класира смесената двойка Швейцария/България на Ryan Van Stokkum и варненската надежда от клуб „ДжаРа“ Антон Стефанов. Данаил Русев се класира трети в категорията по единици и така извоюва бронз за България.

При ветераните Владимир Атанасов зае второто място, отпадайки след оспорван финал срещу немският номер 1 – Klaus Gottesleben. Третото място отново бе за България и отиде за Антон Божиков от столичния клуб „Сторм Райдърс“. Той надви опитния състезател от Италия – Giuseppe Messina.

В специалната категория DYP златото отиде отново за България – за смесената двойка София-Варна на Станислав Георгиев („Джагоарс“) и Матей Минчев („ДжаРа“).

Не на последно място – Денис Бисеров! Момчето с убийствената лява ръка успя да достигне финал в тежка надпревара от 80 състезатели. В петата, последна игра от финалния мач, той бе надигран от немския великан Julian Wortmann, но успя да извоюва среброто за втора поредна година!

Така, България завърши с 9 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала от най-голямото международно джаги събитие у нас – SOFIA GRAND MASTERS IV.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558