Намери ни
To Top

Севиля се добра до равенство срещу Валенсия след истинска драма в стил Шекспир

Севиля и Валенсия завършиха наравно 1:1 в двубой от 10-ия кръг на Ла Лига. Двата тима изиграха интересен двубой за феновете, но нищо не предвещаваше истинската драма, която се разигра в последните минути на срещата. Попаденията за двата тима бяха дело на Единсон Кавани още в 6-ата минута, а домакините стигнаха до равенството в 86-ата чрез Ерик Ламела.

Играчите на Дженаро Гатузо успяха да вземат преднина още в 6-ата минута, когато центриране отдясно на Димитри Фулке бе достигнато от Единсон Кавани, който с глава прати топката в мрежата за 1:0.


Домакините имаха отлична възможност да изравнят в 17-ата минута, когато Рафа Мир бе изведен в отлична позиция и отправи много опасен удар, но Гиорги Мамардашвили спаси. По-малко от минута отново грузинецът трябваше да се намесва решително след корнер и нов удар на Мир.

Сериозна грешка в отбраната на Севиля даде идеална възможност на гостите да увеличат своята преднина в средата на полувремето, но Боно спаси удара на Самуел Лино. Именно той все пак отбеляза попадение в 33-ата минута, когато бе изведен от Кавани зад гърба на отбраната на домакините, но се оказа, че уругваецът е бил в засада.

Севиля успя да отбележи попадение десетина минути след началото на втората част чрез Рафа Мир, но то бе веднага отменено поради засада. Впоследствие появилият се като резерва Ерик Ламела не успя да се възползва от два добри шанса пред себе си.

Именно той все пак успя да се възползва от центриране от корнер в 86-ата минута и оказал се напълно непокрит около точката за дузпа прати топката в мрежата за 1:1.

Само минута след това нова грешка в отбраната на Валенсия даде възможност на топката да достигне до Рафа Мир, който се размина на сантиметри от пълен обрат в полза на домакините.

В добавеното време ситуацията на терена видимо се изнерви и се създадоха няколко ситуации, който изискваха намеса на съдията, включително и изгонване на Папу Гомес, който извърши нарушение срещу откъсващия се сам срещу Боно Джъстин Клуиверт. Реферът преглежда няколко минути и ситуацията с помощта на ВАР, след което червеният картон на Папу Гомес бе отменен, за да бъде показан такъв на Кике Салас и това доведе до дузпа. Зад топката застана капитанът на Валенсия Хосе Гая, но Боно спаси изпълнението в 102-ата минута. В крайна сметка това бе и последното съществено действие в двубоя, който в крайна сметка завърши някъде в 104-ата си минута.

С това равенство Валенсия събра 15 точки и е на 8-а позиция, а Севиля е 11-и в подреждането с 10 точи. Домакините в днешния ден ще имат изключително трудната задача да гостуват на Реал Мадрид, а “прилепите” ще домакинстват на Майорка.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол