Намери ни
To Top

“Контра”: С какво надделяха Ливърпул и Реал Мадрид в дербитата

Аналитичното предаване на Sportal TV и Sportal.bg “Контра” е с акцент върху големите дербита от уикенда в Премиър лийг и Ла Лига. Ливърпул загатна за възраждане с успеха над шампиона Манчестър Сити, а Реал Мадрид задълбочи негативите в Барселона с 3:1 в Ел Класико.

Журналистите на Sportal.


bg Радослав Стойков, Красимир Гълъбов и Даниел Любомиров
дискутираха и ключовите съдийски решения в тези напрегнати сблъсъци. Имаше ли ощетени отбори и повлияха ли реферски грешки на крайните резултати?

Ливърпул напомни за най-добрите си моменти от миналия сезон с победата над Ман Сити, от която пък се възползва и Арсенал, за да дръпне на върха, независимо че изигра може би най-славия си мач в първенството на гости на Лийдс.

Манчестър Юнайтед не можа да пробие защитата на Нюкасъл, а Кепа Арисабалага се превърна в герой за Челси при успеха над Астън Вила. Тотнъм пък отново се промъкна “под радара” за поредна победа, която маркира най-силното начало на сезон от 1963/64 насам.

В Испания всички погледи бяха вперени в Ел Класико и доминацията на Реал Мадрид, макар отново в лагера на Барселона да останаха с впечатлението, че играта на тима е заслужавала нещо повече. 

В Италия пък големите отбори постигнаха очаквани победи, но за някои от тях те дойдоха неочаквано трудно – Милан се измъчи на гости на Болоня, Наполи победи “само” с 3:2 Болоня, а Юве се добра до 1:0 над Торино.

Ощр от категория Световен футбол