Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot401709.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Верстапен разкри един проблем от 2022, който е щял да му коства титлата през 2021 година – Sportove
Намери ни
To Top

Верстапен разкри един проблем от 2022, който е щял да му коства титлата през 2021 година

Макс Верстапен спечели световната титла във Формула 1 за 2022 година цели четири старта преди края на сезона, след като триумфира в Гран При на Япония. Това е в пълен контраст с първата титлата на нидерландеца, която бе спечелена с изпреварване в последната обиколка на последното състезание.

По пътя към своята втора корона Верстапен трябваше неколкократно да се справя с по-задни стартови позиции, заради технически проблеми или наказания в неговия Ред Бул. Той триумфира в Унгария и Белгия, където стартира съответно 10-ти и 14-ти.


 

Освен в тези два случая нидерландецът не един и два пъти трябваше да изпреварва пилотите на Ферари в състезанията, които често имаха по-добро темпо в квалификациите, но не и в дългите серии. Според самия Верстапен ако миналата година той е имал същия дефицит в събота, който има през тази година, битката за титлата е щяла да се развие по различен начин.

„Определено бих казал, че в по-голямата част от сезона ние нямахме по-бързата кола в една обиколка. Не знам, просто колата ни не е бърза в една обиколка. Да не забравяме, че и в началото на сезона бяхме по-тежки, при това не малко, това определено не помага в една обиколка.

„С тези нови коли е много интересно, защото преди много се фокусирахме върху квалификациите, защото изпреварванията бяха трудни. Сега дори и да нямаш най-добрата квалификация, ако имаш добра състезателна кола, все още можеш да се бориш и да изпреварваш. Това е позитивното на новите коли.

„Затова мисля, че ако имахме този проблем с представяне в квалификациите през миналата година може би нямаше да спечелим толкова състезания, колкото през тази година. Тази година полпозишън е приятен, но това не гарантира победата“, каза Верстапен.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558