Намери ни
To Top

Неймар се яви в съда в Барселона

Броени часове след победния си гол за Пари Сен Жермен срещу Олимпик Марсилия, Неймар се яви в съда в Барселона за началото на делото за трансфера от Сантос в каталунския клуб през 2013, съобщава агенция АП.

Родителите на Неймар, бившият президент на Барса Сандро Росел и представители на ръководствата на двата клуба също се явиха в съда, за да отговарят на обвиненията на инвестиционната компания ДИС. Тя притежаваше 40 процента от правата на футболиста по време на трансфера, но в крайна сметка получи много малък дял от парите, платени реално от каталунците.

Неймар, който отхвърля обвиненията, бе длъжен да се яви в съда само в първия ден на делото.


Очаква се той да даде показанията си в петък.

Неймар и неговият баща и агент са обвинени в корупция. Прокуратурата иска затвор за две години, докато ДИС настоява за пет години за 30-годишния футболист, компенсация в размер на 34 милиона евро и глоба в размер на 195 милиона евро, които ще влязат в държавната хазна на Испания. Наказанието на Росел пък може да достигне 10 милиона евро и пет години затвор.

ДИС не взе 40 процента от общата сума на трансфера, а само от 17-те милиона, които от Барелона обявиха първоначално, че са платили на Сантос. Реалната сума според разследването обаче е 83.3 милиона евро и голяма част от тези пари бяха платени на родителите на футболиста във вид на бонуси

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Ощр от категория Световен футбол