Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot401467.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
В Алфа Таури нямат търпение да започнат работата си с Де Врийс – Sportove
Намери ни
To Top

В Алфа Таури нямат търпение да започнат работата си с Де Врийс

Ник де Врийс вече посети фабриката на Алфа Таури във Фаенца, но италианският тим ще трябва да почака още малко, за да започна същинската си работа с новото си попълнение. 

Очакванията са това да се случи по време на теста за млади пилоти, който ще се проведе в Абу Даби след края на сезона. Участието на Де Врийс в изпитанията на „Яс Марина“ обаче ще зависи изцяло от Тото Волф и шефовете на Мерцедес, тъй като той има договор със „Сребърните стрели“ до края на годината.

„Нямам търпение да започнем работата си с него.


Той е бърз. Знам всичките му постижения. Виждал съм го в картинга през 2011 и 2012, когато той беше много успешен. Всъщност той е бил бърз във всички категории, в които се състезавал. Формула Рено, GP3 и най-вече Формула 2 и Формула Е, където спечели титлите през 2019 и 2021“, каза шефът на Алфа Таури Фронц Тост.

Той също така призна и че участието на Де Врийс в Гран При на Италия с Уилямс е оказало голямо влияние върху решението на Ред Бул и Алфа Таури да привлеката нидерландеца за следващия сезон. На „Монца“ Де Врийс с лекота победи съотборника си Никола Латифи, след което завърши и в точките, въпреки че имаше само половин час в събота сутринта, в който да свикне с поведението на FW44 в „Храма на скоростта“.

„Това оказа голямо влияние, тъй като той демонстрира своя потенциал. Той изкара едно страхотно състезание, в което не допусна грешки. Беше лесен избор да го вземем“, заяви Тост.

За финал той сподели и своите благодарности към Пиер Гасли за всичко постигнато през годините. Догодина французинът ще премине в тима на Алпин, където ще си партнира с Естебан Окон.

„Той много ще ни липсва. Пиер свърши много работа за отбора и ни помогна да направим крачка напред. Имахме успешен период с победата на „Монца“ и подиумите в Бразилия и Баку. Освен това той има и много добър характер. Той е много бърз, професионалист е и само мога да му благодаря за страхотната работа. Пожелавам му всичко най-добро“, коментира Тост.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558