Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot401451.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Очаквайте на живо: Гран При на Австралия в MotoGP – Sportove
Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Гран При на Австралия в MotoGP

Австралийската „Филип Айлънд“ често е определяна като една от най-хубавите писти в календара на световния шампион по мотоциклатизъм, но през последните две години тя бе не част от MotoGP заради пандемията от коронавирус. Днес обаче Гран При на Австралия се завръща, а надпреварата ще бъде ключова в битката за световната титла за 2022 година.

В нея Фабио Куартараро все още аванс спрямо Франческо Баная, но той вече е едва 2 точки, след като преди седем старта той бе цели 91. Това означава, че победата за пилота на Ямаха днес е меко казано задължителна, тъй като се очаква Дукати да има предимство на състезанията в Малайзия и Валенсия, с които ще завърши сезона.


На стартовата решетка на „Филип Айлънд“ Куартараро ще заеме петата позиция, докато Баная ще бъде трети на първата редица. Между двамата ще застане и Алейш Еспаргаро, който също е част от битката за титлата, но той е по-скоро аутсайдер в нея. Испанският пилот на Априлия изостава с 20 точки спрямо Куартараро преди финалните три старта за годината.

От полпозишън пък състезанието ще започне Хорхе Мартин, който във вчерашната квалификация успя да подобри деветгодишния рекорд на Хорхе Лоренцо на австралийското трасе, печелейки своя трети полпозишън за сезона. До него на първия ред ще се нареди Марк Маркес, който е и последният победител в Гран При на Австралия.

Състезанието за Гран При на Австралия, 18-ти кръг за сезон 2022 в MotoGP, стартира в 6:00 часа българско време и ще може да бъде следено на живо със Sportal.bg.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558