Намери ни
To Top

Първите голове на Кавани не бяха достатъчни на Валенсия

Едисон Кавани отбеляза първите си два гола за Валенсия, но те не бяха достатъчни за тима на Дженаро Гатузо да стигне до победа в домакинството си на Елче и срещата завърши 2:2. “Прилепите” нямат загуба в последните си четири мача и са на две точки от топ 4, докато Елче остана на последно място с актив от 3 точки.

Пере Мила откри резултата за гостите от дузпа в 29-ата минута. Валенсия обърна до 2:1 след две попадения на Кавани до почивката.


Първо в 41-ата той изравни също от дузпа, а в седмата минута на добавеното време на първата част той реализира второто си попадение в мача. Отново 30-годишният нападател на гостите Пере Мила донесе точката за Елче с гол за 2:2 в 65-ата минута.

Преди мача Гатузо имаше притеснения за този мач, въпреки позицията на съперника в класирането, и те се оправдаха. Дузпата, с която Елче поведе, бе пърият удар на гостите към вратата на Валенсия, като до този момент те почти не минаваха центъра. Домакините доминираха и отправиха 10 удара към вратата през първото полувреме.

Изравнителният гол на Кавани бе възприет като празник на “Местая”. Феновете скандираха името му и очакваха още голове от уругваеца, а той не ги разочарова. Негов удар с глава направи резултата 2:1 в добавеното време на първата част.

Кавани бе сменен на почивката и без него Валенсия изглеждаше различно. В повторния дебют на Хорхе Алмирон като наставник на Елче наставникът заложи на доста дефанзивна формация в началото, но през второто полувреме тимът му можеше да стигне и до победата. Пере Мила изравни в 65-ата минута. Елче стигна и до трето попадение, което бе отменено при доста спорни обстоятелства за нарушение, което съдията отсъди в полза на гостите вместо да пусне играта да продължи.

Ощр от категория Световен футбол