Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot401045.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Балкан победи ЦСКА при вторите отбори в ББЛ А група – Sportove
Намери ни
To Top

Балкан победи ЦСКА при вторите отбори в ББЛ А група

Балкан -2 записа втора победа в ББЛ А група. В среща от регион Запад тимът се наложи над ЦСКА -2 с 84:67, оставяйки го без успех от началото на сезона.

В тази среща гостите бяха в състав едва от осем играчи и водени от Преслав Пешев, тъй като Мирослав Ралчев е в Германия с отбора им до 17 години за турнир от Европейската младежка баскетболна лига. Почти по същото време пък първият тим на армейците имаше мач от НБЛ в Шумен, така че и в техния дубъл имаше липсващи състезатели.


„Зелените“ взеха инициативата още в началото на срещата и след десет минути игра се откъснаха с 26:12, след като съперникът им направи осем грешки само за първата четвърт. Вторият период стартира с пет поредни точки на ЦСКА -2. След това обаче гостите отново направиха преднината си двуцифрена и на почивката водеха с 50:33 след общо 27 точки на Веселин Христов и Илиян Пищиков.

След паузата играта бе белязана с доста пропуски и от двата отбора. Ботевградският тим продължи да поддържа солиден аванс и последната четвърт започна при 64:45 в негова полза. В оставащото време балканци нямаха проблем да задържат преднината си и да спечелят.

Илиян Пищиков бе най-резултатен за победителите с 30 точки, като вкара и 6 тройки. Веселин Христов записа 25 точки и 10 борби, Иво Корестилов се отчете с 10 точки и 9 борби. Силно се включи и Михаил Гавазов с 8 точки и 12 борби.

За ЦСКА -2 над всички бе Димитър Генов с 25 точки и 13 борби, Мартин Димитров отбеляза 10 точки.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558