Намери ни
To Top

Предстоят ключови битки в Лига Европа

Тази вечер ще се изиграят мачовете от 4-ия кръг в груповата фаза на Лига Европа. С най-голям интерес ще проследим домакинството на Лудогорец срещу ХИК Хелзинки. Освен него обаче има още доста ключови сблъсъци в другите групи.

В група „А“ Арсенал излиза за трета победа в гостуването си на Бодьо/Глимт.


„Артилеристите“ имат два успеха до момента и са с мач по-малко. Трета победа до голяма степен ще им даде спокойствие и ще им гарантира продължаване напред в турнира.

В група „В“ има два много важни двубоя. Фенербахче и Рен се откроиха като фаворити в групата и могат още днес да си осигурят място на елиминациите, ако спечелят своите мачове. Турците гостуват на АЕК Ларнака, а французите ще имат визита на Динамо (Киев).

В групата на Лудогорец също има един изявен фаворит в лицето на Бетис. Севилци могат да си подпечатат визите за елиминациите, ако спечелят и реванша с Рома.

Днес е важен ден и за Манчестър Юнайтед, който приема Омония на „Олд Трафорд“. Ако спечелят този мач „червените дяволи“ до голяма степен ще си гарантират продължаване напред в турнира. В другия мач от група „Е“ Реал Сосиедад приема Шериф (Тираспол) и с победа ще е сигурен участник в следващата фаза.

Изключително интересна продължава да бъде и група „F“, където всички отбори са с равни точки и изглежда битката за първите две места ще продължи до последно. Тази вечер Лацио приема Щурм (Грац), а Фейенорд е домакин на Мидтиланд.

Не толкова заплетена, но достатъчно интересна е и ситуацията в група „Н“. Там Ференцварош и Монако са с по 6 точки, а Трабзонспор и Цървена звезда са с по 3. Затова днешните мачове могат да бъдат от решаващо значение за изхода на групата. Ференцварош е домакин на Цървена звезда, а Трабзонспор приема Монако в Турция.

Ощр от категория Световен футбол