Намери ни
To Top

Макаби (Хайфа) 2:0 Ювентус, домакините вкараха и малко преди почивката

Отборите на Макаби (Хайфа) и Ювентус играят при резултат 2:0 на „Сами Офер“ в ранен мач от Шампионската лига. Омер Ацили откри резултата още в 7-ата минута, а в 42-рата именно той го удвои.

Изненадващо или не, първото положение беше за домакините в 4-тата минута. Тогава Пиеро стреля с глава, но го направи право във Войчех Шчесни, който спря топката.


Малко след това Тярон Чери пробва шут, който не намери целта. В 7-ата минута Пиер Корню центрира и топката се удари в гърба на Ацили, а с неубедителната си намеса Шчесни позволи на топката да влезе във вратата му за 1:0. Така „бианконерите“ допуснаха гол в шести пореден мач в ШЛ за първи път от 2013-а насам. В 12-ата минута Чери изпълни коварен пряк свободен удар, с който прати топката в напречната греда. Малко по-късно израелците организираха контраатака, в чийто край Шчесни трябваше да избие удар на Ацили в корнер. 

Лошите новини за Алегри продължиха, тъй като в 24-тата минута се наложи да замени Ди Мария с Милик заради мускулна контузия в дясното бедро на аржентинеца. Пет минути по-късно играчите на Макаби поискаха дузпа за игра с ръка на Леонардо Бонучи, но Антонио Матеу Лаос категорично отказа да уважи претенциите им. В 35-ата минута Ацили опита акробатично воле, което обаче се оказа неточно. В 42-рата именно израелецът завърши поредната опасна контраатака на своя тим с техничен удар, с което дойде второто му попадение в срещата. Влахович веднага отговори с първия точен удар за гостите в двубоя, който обаче беше отразен от Джош Коен, а Милик опропасти шанса за добавка.

МАКАБИ (ХАЙФА) – ЮВЕНТУС 2:0

1:0 Ацили (7′)

2:0 Ацили (42′)

Макаби: Коен, Сундгрен, Батубинсика, Голдберг, Корню, Мохамед, Лави, Чери, Пиеро, Ацили, Давид

Ювентус: Шчесни, Данило, Ругани, Бонучи, Сандро, Рабио, Паредес, Маккени, Куадрадо, Влахович, Ди Мария

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558