Намери ни
To Top

България с 6 състезателки на Европейското по бокс в Будва

С амбиция за силно представяне и спечелване на медали. Така ще заминат представителките от женския ни национален отбор по бокс за Европейското първенство в Будва, Черна гора. Шампионатът ще се проведе от 12 до 23 октомври. На ринга се очаква да се качат над 160 боксьорки от 31 страни, като България ще бъде представена от 6 състезателки.


Сред тях личат имената на бронзовата медалистка от Световното първенство в Истанбул през пролетта Севда Асенова (48 кг), многократната световна и европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) и носителката на купите “Странджа“ и “Балкан“ за тази година Светлана Каменова. В отбора, воден от Ангел Ангелов, Петър Лесов и Борислав Георгиев, са още Златислава Чуканова (50 кг), Венелина Поптолева (52 кг) и Габриела Димитрова (60 кг).

“Очаквам отборът да се представи на много високо ниво. Имаме три наистина изявени състезателки, които не просто да спечелят медали, но да играят за най-ценните отличия“, каза в Пресклуб „България“ главният треньор на националния ни отбор Ангел Ангелов.

Олимпийският шампион Петър Лесов сподели, че Станимира Петрова е имала заболяване, заради което не участва на турнира „Балкан“, но вече е възстановена и е правила спаринги с част от боксьорите от младежкия и мъжкия ни национален тим. Борислав Георгиев от своя страна заяви: „Светлана победи Ирма Теста на финала на „Балкан“, като това е и най-голямата ѝ съперничка в категорията, бронзова медалистка от Игрите в Токио. Имаме добра отправна точка, както за нея, така и за Севда Асенова“.

“Смятам, че съм във форма и съм напълно възстановена физически. Очакванията винаги тежат, но вече съм свикнала с това. Доколко вече съм готова за медал, ще стане ясно на самото първенство“, каза от своя страна Станимира Петрова, световна и трикратна европейска шампионка.

“Боксът е това, което обичам, правя го с огромно удоволствие и целта ми е да покажа на какво съм способна“, сподели Светлана Каменова, носител на сребърен медал от Европейско първенство и първата българка с отличие от световно първенство.

“Тренирахме много усърдно, смятам, че съм готова. Играх един мач на „Балкан“, но нямам притеснения и ще изляза, за да дам най-доброто от себе си“, допълни Севда Асенова.

Снимки: start-photo.bg

Ощр от категория Бойни Спортове