Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot400451.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Верстапен определи титлата за 2022 като „по-добра“ от тази за 2021 година – Sportove
Намери ни
To Top

Верстапен определи титлата за 2022 като „по-добра“ от тази за 2021 година

Макс Верстапен си гарантира предсрочно световната титла във Формула 1 за 2022 година след като спечели надпреварата за Гран При на Япония. Така нидерландецът ще може да участва без никакво напрежение в последните четири кръга за година, което е в пълен контраст на сезон 2021.

Тогава титлата се реши в последната обиколка на последното състезание в Абу Даби, когато Верстапен изпревари своя съперник Люис Хамилтън след спорние рестарт на надпреварата на „Яс Марина“. Още от средата на сезон 2022 обаче бе ясно, че Верстапен ще спечели титла и въпросът беше само кога ще се случи това.


Е в крайна сметка той триумфира на „Сузука“, а след състезанието в Страната на изгряващото слънце двукратният шампион сравни своите две титли.

„Мисля, че първата титла винаги е по-емоционална, но тази определено е по-добра, просто като гледаме представянето през целия сезон – обясни Макс пред медиите в Япония. – Емоциите са много различни. Миналата година имах ужасно усещане до последното състезание. Тогава не мислех, че сме най-бързите, което също не помагаше. Но тази година още от самия старт емоциите бяха много различни.

„И двете ми титли са красиви, и двете ги чувствам страхотни. Винаги е хубави да усещаш напрежение и да трябва да се представяш на ниво във всяка една обиколка на всяко едно състезание, но не за много поредни години. Определено винаги ще се радвам на годината, която имахме“, заяви още двукратният първенец.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558