Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2015/08/Kamata1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Камата се наслаждава на екзотика докато работи в САЩ – Sportove
Намери ни
To Top

Камата се наслаждава на екзотика докато работи в САЩ

Христо Стоичков тръгва на нова тежка мисия – към Карибите. Американският телевизионен гигант „Унивижън“ изпраща Кавалера на „Златната топка“ на екзотичния остров Кюрасао. Там Камата трябва да интервюира звездата Патрик Клуйверт. 39-годишният холандец е национален селекционер на страната от 5 март.


И вече записа първите си победи в квалификациите за Мондиал 2018 – срещу Монсерат и Куба. Сега предстоят два сблъсъка със Салвадор – на 31 август и 8 септември.

Шефовете на „Унивижън“ използват ударно Стоичков заради контакти с планетарни звезди от „покрива“ на най-популярния спорт. Преди 10 дни Камата беше на мисия възможна само за него – да направи едночасово интервю с Жозе Моуриньо на базата на „Челси“, което ще бъде излъчено за Щатите през септември, съобщава електронното издание на вестник „Труд“.

Клуйверт наследи Стоичков в „Барселона“ през 1998-а, след като дойде като голямо име от „Милан“, но не успя да направи бум в Примера дивисион. Двамата обаче са в отлични отношения. Назначението на Клуйверт в Кюрасао бе прието с огромна изненада, след като еврошампионът от 1995 година с „Аякс“ бе помощник на Луис ван Гаал в националния отбор на Холандия на Мондиал 2014.

„Имам роднини на острова и мисля, че мога да допринеса за развитието на футбола – каза Клуйверт, чиито корени са от Кюрасао. – Почти всички мои национали са в Холандия. Фактът, че се класирахме за третия кръг, вече е успех.“

Кюрасао се намира в карибския басейн и е част от Холандските Антили. На острова живеят едва 152 000 души. Докато не е ангажиран с националния отбор, Клуйверт е колега на Стоичков – работи като телевизионен анализатор.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558