Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot400113.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Без наказание за Верстапен за инцидента с Норис, шампионът стартира 1-ви утре – Sportove
Намери ни
To Top

Без наказание за Верстапен за инцидента с Норис, шампионът стартира 1-ви утре

Макс Верстапен запазва полпозишъна си за утрешната Гран При на Япония във Формула 1, след като стюардите на състезанието решиха да му дадат само официално предупреждение за инцидента с Ландо Норис в началото на третата фаза на квалификацията по-рано днес.

Двамата за малко не се удари в края на своите подготвителни обиколки преди първите опити в решителния сегмент за сесията за място, след като Верстапен за момент загуби контрол над своя болид на изхода от „130R“. Това принуди идващия с по-висока скорост Норис да премине през тревната площ извън границите на трасето, за да избегне удара с пилота на Ред Бул.

Комисарите почти моментално обявиха, че ще разследват инцидента след края на квалификацията на „Сузука“. Те искаха да имат повече време да разгледат всички доказателства (видео кадри и телеметрични данни), както и да чуят гледните точки на двамата пилоти, които бяха привикани в 17:00 часа местно време (11:00 българско) в техния офис.

Половин час по-късно стюардите публикуваха своето решение да дадат само официално предупреждение на световния шампион. Като обосновка за този си ход комисарите цитираха други подобно случаи, в които техните колеги са вземали решение само да дадат официално предупреждение.

За Верстапен то е едва първо от началото на сезона, а при събирането на пет даден пилот получава наказание от преместване с десет места назад на стартовата решетка за следващото си състезание. По-рано този сезон Юки Цунода бе санкциониран именно поради тази причина в Гран При на Италия.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558