Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot400083.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ботас е доволен от новото предно крило на Алфа Ромео – Sportove
Намери ни
To Top

Ботас е доволен от новото предно крило на Алфа Ромео

Валтери Ботас на е влизал в зоната на точките от надпреварата за Гран При на Канада в средата на месец юни, когато завърши седми на „Жил Вилньов“. От старта в Монреал насам изминаха цели 8 състезания, в които Алфа Ромео спечели само една единствена точка, благодарение на десетото място на Гуаню Джоу в Италия.

Въпреки този сериозен спад във формата в сравнение с първите надпревари за годината базираният в Хинвил отбор запазва шестата си позиция в класирането при конструкторите с актив от 52 точки. Преднината на Алфа Ромео пред екипа на Астън Мартин е 15 пункта, след като британският тим спечели цели 12 точки в Сингапур миналата седмица, а и като цяло е във възходяща траектория в последните месеци.


Именно поради тази причина от Алфа Ромео решиха да направят едно подобрение по болида C42 за състезанието за Гран При на Япония този уикенд. То включва ключови модификации по предното крило на колата, а първи достъп до обновената версия на крилото имаше именно Ботас, който я изпробва по време на вчерашните тренировки на „Сузука“.

След тях финландецът заяви, че е останал много доволен от направената стъпка напред, въпреки че заради мокрите условия от Алфа Ромео нямаше как да поставят сензори, за да измерят точното представяне на новата си част.

„Ние изпробвахме новото крило, което бяхме планирали за този уикенд и изглежда то сработи. Определено ни даде повече стабилност в бързите завои, поне това усетих аз и точно от това се нуждаехме. Очевидно заради условията не успяхме да използваме сензорите, така че нямаме точните цифри за представянето на крилото, но от към усещане е както трябва“, заяви Ботас в края на петъчния ден в Япония.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558