Намери ни
To Top

Левски излиза за трите точки срещу Ботев (Пловдив)

Отборите на Левски и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в среща от 12-ия кръг на efbet Лига. Двубоят, който обещава много емоции, започва в 20:00 часа. 

Левски влиза като фаворит в мача заради моментната форма на тима, както и от гледна точка на класирането. В момента „сините“, водени от наставника Станимир Стоилов, заемат седмо място, но изостават със срещите заради участието на тима в европейските клубни турнири.


 

В същото време Ботев се изкачи на дванадесета позиция с успеха над Славия в предишния кръг. В отбора на Желко Копич се забелязва ентусиазъм и раздвижване след слабия старт на кампанията, довел до напускането на Азрудин Валентич. 

Както е известно, на мача ще бъдат допускани фенове. Първоначално Левски бе наказан да домакинства пред празни трибуни, но след като решението на ДК бе преразгледано, стана ясно, че Сектор „А“ на „Герена“ ще бъде затворен частично.

Всички футболисти на Левски тренират на пълни обороти. Това важи и за контузения доскоро Сонко Судберг, който вече провежда занимания рамо до рамо с всички останали и е много възможно да се завърне в игра за „сините“. 

Ботев ще трябва да се справя без наказания Джеймс Ето‘о, получил червен картон в мача със Славия. 

”Канарчетата” влизат в срещата срещу Левски след ценна и сладка победа над Славия с 1:0. Двубоят се проведе на Футболен комплекс “Ботев 1912”, като “жълто-черните” играха над половин мач с човек по-малко, но въпреки това солидното представяне на целия отбор и попадение на Елвис Ману допринесоха за победата.

Домакините от София пък победиха отбора на Берое с минималното 1:0. В исторически план, “канарчетата” имат 73 гостувания на стадион “Георги Аспарухов”, като статистиката е в полза на “сините”.

ЛЕВСКИ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): П. Андреев; Петрис, Сундберг, Кордоба, Цунами; Краев, Г. Миланов; Роналдо, И. Стефанов, Уелтон; И. Попов
Старши треньор: С. Стоилов

БОТЕВ (3-4-1-2): Ханкич; Пунчец, Супрайен, Генев; Херман, Рабей, Мертенс, Брахими; Току; Бароан, Ману
Старши треньор: Ж. Копич

СЪДИЯ: Станимир Тренчев
СТАДИОН: „Георги Аспарухов“
НАЧАЛО: 20:00 часа

Ощр от категория efbet Лига