Намери ни
To Top

Лига Европа навлиза във все по-ключов етап

Днес ще се изиграят срещите от третия кръг в груповата фаза на Лига Европа. Турнирът навлиза във все по-ключов етап и всяка победа и всяка загуба вече имат много по-голяма тежест. Затова участниците се очаква да излязат пределно мобилизирани във всеки от предстоящите двубои, защото знаят, че залогът вече се покачва. За българския шампион Лудогорец също предстои ключов мач с ХИК Хелзинки във Финландия, който може до голяма степен да определи бъдещето на отбора в надпреварата.


Големият фаворит в турнира в лицето на Манчестър Юнайтед не започна кампанията по най-добрия начин, като има победа и загуба в актива си в своята група „Е“. Сега за „червените дяволи“ предстои важно гостуване на Омония в Никозия. Победа днес би свалила напрежението, но пък равенство или загуба ще пратят настроението в другата крайност, особено след загубата в дербито с Манчестър Сити през уикенда (3:6).

В същото време водачът в групата Реал Сосиедад ще опита да добави трета победа на сметката си при гостуването си на Шериф (Тираспол) и така до голяма степен да си гарантира продължаването напред в турнира.

Трябва да обърнем внимание и на другия отбор, който е слаган сред основните фаворити в турнира, а именно Арсенал. „Артилеристите“ изиграха само един мач до момента и имат една победа в своята група „А“. Сега им предстои важно домакинство на лидера в групата Бодьо/Глимт, като този мач се очертава да бъде ключов в битката за челните места.

В групата на Лудогорец също има доста интересен сблъсък между други два отбора с големи амбиции в турнира. Рома посреща Бетис на „Олимпико“ в мач, в който „вълците“ нямат право на грешка. Загубата от Лудогорец в първия кръг сериозно обърка плановете на Жозе Моуриньо и компания и сега те са длъжни да търсят трите точки тази вечер, за да не се озоват в доста неизгодна позиция в битката за челните места. Бетис пък вече има две победи на сметката си, така че днес излиза със самочувствие и с надеждата да добави още една и да се доближи изключително близо до елиминациите.

Доста интересна се очерта и група „F“, в която всички отбори са с равни точки след първите два кръга. В нея днес ще можем да проследим развитието на мачовете между Щурм (Грац) и Лацио, както и на Мидтиланд и Фейенорд.

Ощр от категория Световен футбол