Намери ни
To Top

Мондиал 2022: България – Германия 0:0! Следете мача ТУК!!!

Волейболистките от националния отбор на България стартират днес участието си на Световното първенство за жени в Нидерландия и Полша. 

Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели излизат в първата си среща от предварителна Група С срещу Германия от 20,00 българско време. 

Двубоят, който ще се играе в Арнем (Нидерландия,) ще бъде излъчен на живо по MAX Sport 1 HD.   

България тръгва за Световното след втора победа над Република Корея България тръгва за Световното след втора победа над Република Корея Българските волейболистки записаха 2 победи над състава на Република Корея в София преди началото на Мондиал 2022.


Лоренцо Мичели обяви състава за Световното първенство Лоренцо Мичели обяви състава за Световното първенство В тима ни се завърна капитанът Елица Василева, която вече носи фамилията на своя съпруг Александър Атанасийевич. 

За жалост няколко дни преди началото на Световното първенство контузи получи опитното либеро Жана Тодорова и тя бе заместена от младата Мила Пашкулева.

Волейболистките на Германия поведоха с 4:1 и 5:2 в началото на двубоя. Мощна атака на Силвана Чаушева и 5:7. Гергана Димитрова атакува мощно по диагонала от зона 4 за 6:7. 

БЪЛГАРИЯ – ГЕРМАНИЯ 0:0 (2:5) 
БЪЛГАРИЯ: Лора Китипова, Силвана Чаушева, Елица Атанасийевич, Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Мира Тодорова – Мила Пашкулева-либеро 
Старши треньор: ЛОРЕНЦО МИЧЕЛИ 
ГЕРМАНИЯ:  
Старши треньор: ВИТАЛ ХЕЙНЕН.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол