Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot397254.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Мерцедес: Нямаше как по-рано да решим проблемите с W13 – Sportove
Намери ни
To Top

Мерцедес: Нямаше как по-рано да решим проблемите с W13

В първата половина на сезон 2022 във Формула 1 отборът на Мерцедес изпитваше сериозни проблеми с поведението на W13, основно свързани с ефекта на подскачането, който афектира доста от тимовете в началните етапи на кампанията.

„Сребърните стрели“ обаче овладяха този ефект в средата на лятото, което позволява на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел да извличат повече от потенциала на своя автомобил, най-вече в състезанията. По думите на шефа на Мерцедес Тото Волф неговият тим не е можел да реши по-рано този проблем, заради липсата на адекватни данни за представянето на колата.

„Липсваха ни инструментите, симулациите и разбирането на проблема.


Как точно той се създаваше и как колата се развиваше в същото време. Нямаше как да я използваме в конфигурацията, в която искахме от аеродинамична гледна точка, механично също никога не беше в правилния прозорец. Отнени ни месеци, за да разберем какво точно трябва да направим.

„Не казвам, че сме открили Свещенния граал и сме разбрали всички, което ще направи следващата година лесна. Сега е ключовият период, буквално следващите два месеца трябва да разберем точно какво ще трябва да направим, за следващата година“, каза Волф.

Звездата на отбора Хамилтън също е уверен, че наученото през 2022 година ще помогне на инженерите на Мерцедес при разработката на колата за следващата кампания.

„Има потенциал в колата ни. Имаме притискане, но не винаги можем да го използваме. Определено можем да подобрим и управлението. Вярвам, че сме се насочили в правилната посока. Имам 1000% вярва в ходара във фабриката, които сглобяват този пъзел, знам, че догодина ще се борим за победи“, каза седемкратният световен шампион.

Въпреки напредъкът, който Мерцедес отбеляза в W13 през лятото „Сребърните стрели“ все още търсят първата си победа за сезона. Те имат още шест състезания, за да постигнат това, ако искат да избегнат завършека на сезон без нито една победа, след като спечелиха титлите при конструкторите през последните осем сезона.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558