Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot396194.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Кузманов открива мача срещу Южна Африка за „Купа Дейвис“ – Sportove
Намери ни
To Top

Кузманов открива мача срещу Южна Африка за „Купа Дейвис“

С двубой между първата ракета на България Димитър Кузманов (№162 в световната ранглиста) и втората ракета на Южна Африка Лейтън Кронйе (без класиране) ще бъде открит мачът между двата отбора в София от турнира за „Купа Дейвис“. Това отреди тегленият днес жребий за срещата от Световна група II на световното отборно първенство по тенис за мъже, която ще се проведе на 16-17 септември в Българския национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина.

Във втория сингъл в петък един срещу друг ще се изправят втората ни ракета Александър Лазаров (№332) и първият избор на южноафриканците Филип Хенинг (№1310).

Програмата в събота ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Лейтън Кронйе и Рейвън Клаасен.


Следват синглите между първите ракети Кузманов и Хенинг и между вторите – Лазаров и Кронйе.

В първия състезателен ден програмата ще започне в 13:00 ч., а във втория – в 11:00 ч. Входът за публиката е свободен до запълване на капацитета от 900 седящи места на централния корт в БНТЦ. Всички двубои ще бъдат предавани пряко по българската спортна телевизия B1B.BOX.

Водещ на церемонията за жребия беше супервайзърът на мача България – РЮА г-н Ясин Лахдар от Тунис, а специален гост беше президентът на южноафриканската тенис федерация Гавин Крукс. В присъствието на двамата капитани Валентин Димов и Кристо ван Ренсбург и на тенисистите от двата тима, за тегленето помогна шефът на лайнсмените Любомир Бадински.

Основен спонсор на Българската федерация по тенис за мача между България и Южна Африка за Купа „Дейвис“ е водещата компания за производство и търговия на петролни продукти в България „Инса ойл“.

Партньори в организацията на срещата са още изворна вода „Рилана“, мол „Сердика център“ и мол „Парадайс център“.

Всички участници и официални гости се превозват с луксозните автомобили на „Еспас Ауто“ и са настанени в традиционно комфортната обстановка на хотел Zoo в София.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558