Намери ни
To Top

Нювил е на три отсечки от победата в рали „Акрополис”

Тиери Нювил с Хюндай завърши съботния ден на рали „Акрополис” на първа позиция, с аванс от 27,9 секунди пред съотборника си Ойт Танак. А Танак излезе втори, тъй като се появиха проблеми в горивната система на колата на Есапека Лапи, който първо изостана, а след това спря и на прехода преди „Тарзан 2”, за да се опита да продължи.

Трети в класирането е Дани Сордо с третата кола на Хюндай, като испанецът е на 25 секунди от Танак. Сордо обаче загуби половината от аванса си, който беше над 15 секунди, в последната отсечка за деня след атаката на Елфин Еванс, но и уелсецът имаше технически проблеми в следобедните отсечки, но продължава да натиска.


След отпадането на Себастиен Льоб днес предиобед заради повреда в алтернатора, от М-Спорт обявиха, че 9-кратният световен шампион няма да се върне в състезанието утре по системата Супер рали.

Рали „Акрополис” приключва утре с три етапа, в които влизат и двете минавания на друг известен етап – „Елефтерохори”, като второто му минаване ще носи и бонус точки за петимата най-бързи.

Ощр от категория Спорт