Намери ни
To Top

Байерн 1:0 Щутгарт, играе се второто полувреме

Отборите на Байерн (Мюнхен) и Щутгарт играят при 1:0 в двубой от шестия кръг на Бундеслигата. Французинът Матис Тел се разписа в 36-ата минута. 

Заради предстоящия сблъсък с Барселона във вторник Садио Мане получава почивка и е оставен на пейката на баварците. Вместо него в нападение излиза 17-годишният Матис Тел, който също беше привлечен това лято и за когото това е дебют като титуляр в първенството.


Младокът започна на дясното крило. Сред резервите Юлиан Нагелсман е оставил и Льорой Сане, а Кингсли Коман е извън групата заради травма. Леон Горетцка ще си партнира с Йошуа Кимих в центъра на терена.

Гостите все още нямат победа този сезон, но пък са и само с едно поражение. Титуляр за тях е новият им нападател Серу Гираси.

Тимът в червено стартира колебливо и застраши съперника чак в 18-ата минута, когато Кимих шутира близо до гредата от фал.

Байерн се размина с гол точно след половин час игра, когато в рамките на 2-3 секунди вратарят на Щутгарт Флориан Мюлер направи две важни спасявания отблизо.

В 34-ата и Серж Гнабри получи шанс да стреля, но не уцели вратата. 

Три минути по-късно обаче Байерн излезе напред. Тогава Тел завърши с хубав удара атака отляво, продължена с центриране в наказателното поле. Така тъмнокожият футболист (17 г. и 136 дни) подобри рекорда на Джамал Мусиала за най-млад голмайстор в историята на клуба в Бундеслигата. 

Съставите: 
БАЙЕРН: Нойер, Мазрауи, Упамекано, Де Лихт, Дейвис, Гнабри, Горетцка, Кимих, Мусиала, Т. Мюлер, Тел 
ЩУТГАРТ: Фл. Мюлер, Мавропанос, Антон, Ито, Силас, Ендо, Карасор, Соса, Амада, Гираси, Томаш

Ощр от категория Световен футбол