Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot395311.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Рам и Солсбъри защитиха титлата си при мъжките двойки на US Open – Sportove
Намери ни
To Top

Рам и Солсбъри защитиха титлата си при мъжките двойки на US Open

Поставените под номер 1 Раджийв Рам (САЩ) и Джо Солсбъри (Великобритания) защитиха титлата си при мъжките двойки на Откритото първенство на САЩ по тенис. 

Американо-британският тандем се наложи на финала над вторите в схемата Нийл Скупски (Великобритания) и Уесли Колхоф (Нидерландия) със 7:6(4), 7:5 за близо два часа игра. 

В първия сет се игра без пробиви, а в тайбрека Скупски и Колход поведоха с 4:1, но Рам и Солсбъри направиха серия от шест поредни точки и поведоха в резултата.

В началото на втората част дуетите си размениха по един пробив, а американо-британският тандем взе подаването на съперниците си в 12-ия гейм и затвори срещата с първия си мачбол.


 

Това е трета титла от Големия шлем за Рам и Солсбъри след успеха им на Откритото първенство на Австралия през 2020-а и в Ню Йорк през 2021 и 2022 година. Те се присъедини към Тод Уудбридж и Марк Уудфорд през 1995 и 1996 година като единствената двойка, защитила титлата си в Ню Йорк от 1968-а насам. 

Солсбъри си гарантира, че ще остане номер 1 в ранглистата на двойки със своята 17-а поредна победа на Откритото първенство на САЩ (на двойки мъже и смесени двойки). Скупски и Колход играха за първи път като дует в турнира.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558