Намери ни
To Top

Швьонтек показа характер и ще спори за титлата на US Open

Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек се класира за финала на US Open, след като победи с 3:6, 6:1, 6:4 Арина Сабаленка. 21-годишната полякиня изигра слаб първи сет, но след това намери верния ритъм и стигна до директния двубой за титлата, в който нейна съперничка ще е Онс Жабер.

Швьонтек за първи път е финалистка в Ню Йорк.


Тя е и първата полска тениситка, която ще играе в мача за трофея в Ню Йорк. 

„Стремях се да пласирам повече първи сервиси, защото тя беше много агресивна на вторите. Независимо че направих няколко пробива във втория сет, нейният сервис е станал много по-добър. Честно казано, не очаквах да се върна в мача, но не спрях да вярвам и се радвам, че успях“, сподели след победата Швьонтек. 

Сабаленка беше малко по-стабилна в началото и направи цели три пробива, възползвайки се от големия брой непредизвикани грешки на Швьонтек. Състезателката от Беларус разчиташе на агресивна игра от дъното на корта и спечели първата част 6:3, но ситуацията се промени, след като Швьонтек започна да действа с много повече прецизност.

Полякинята рязко вдигна процента на вкаран първи сервис, а този на Сабаленка се срина. Втората част бързо отиде на сметката на Швьонтек и се чакаше отговор от нейната съперничка, която беше полуфиналистка в Ню Йорк и миналата година.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис