Намери ни
To Top

Гърция продължава без загуба, но трепери за Янис

Гръцкият национален отбор по баскетбол продължава перфектното си представяне на ЕвроБаскет 2022. Възпитаниците на Димтрис Итудис спечелиха своята група “C” без допусната загуба, след като тази вечер записаха петата си поредна победа с 90:69 (27:21, 24:15, 26:13, 13:20) над Естония. 

Така “елините” продължават към елиминациите в Берлин на първо място с актив от 5-0, докато Естония вече бе загубила шансове за класиране напред и ще финишира на петата позиция с баланс от 1-4.


Всичко хубаво за южните ни съседи обаче приключва тук, тъй като суперзвездата на Гърция Янис Адетокунбо получи контузия в глезена и не се появи в игра през последната четвърт от мача. След края на мача двукратният MVP на НБА се е прибрал съм съблекалнята накуцвайки, което поставя сериозна въпросителна към състоянието му преди началото на елиминационната фаза от надпреварата.

Самият Янис се превърна в най-резултатен за победата на Гърция, след като завърши с 25 точки, 5 борби и 4 асистенции за 19 минути на терена. Костас Слукас пък допринесе с още 11 точки. 

Сийм-Сандер Вене наниза 19 точки за Естония, Кер Крийса и Янари Йоесаар вкараха по 12, а Кристиян Кистинг се отчете с още 10 точки.

Снимка: ФИБА

Ощр от категория Баскетбол