Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot394959.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Атлетико Мадрид и Порто си спретнаха драма в добавеното време – Sportove
Намери ни
To Top

Атлетико Мадрид и Порто си спретнаха драма в добавеното време

Атлетико Мадрид изтръгна изстрадана победа с 2:1 в домакинството си на Порто от първия кръг в група „В“ на Шампионската лига. Двата тим изиграха спиращ дъха трилър, в който развръзката дойде в добавеното време на мача, когато паднаха и трите попадения.

Атлетико можеше да поведе в резултата в 50-ата минута, но гол на Коке бе отменен заради засада.

В 81-ата минута пък гостите останаха в намален състав, след като Мехди Тареми си изкара втори жълт и червен картон.


Истинският трилър обаче тепърва започваше. В 91-вата минута Марио Ермосо шутира от границата на наказателното поле и след рикошет топката се озова в мрежата на гостите за 1:0.

Пет минути по-късно обаче Ермосо от герой стана грешник, след като игра с ръка в наказателното си поле и съдията отсъди дузпа в полза на Порто, а Матеус Урибе реализира за 1:1 от бялата точка.

Реферът обаче удължи игровото време с цели 12 минути и в 101-вата минута падна и победният гол за домакините. При едно центриране от корнер Аксел Витсел продължи с глава към Антоан Гризман, който също с глава порази вратата за крайното 2:1.

Така Атлетико Мадрид записа първи три точки в актива си, докато Порто има много за какво да съжалява, че не си тръгна с нещо от този мач, имайки предвид че създаде и доста положения пред Ян Облак.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от УЕФА Шампионска лига във вторник, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558