Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot394817.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Гарсия и Жабер са първите две полуфиналистки на US Open – Sportove
Намери ни
To Top

Гарсия и Жабер са първите две полуфиналистки на US Open

Вече са ясни имената на първите две полуфиналистки в последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Това са ранцузойката Каролин Гарсия и тунизийката Онс Жабер. Те победиха на 1/4-финалите съответно Коко Гоф и Айла Томлянович, за да си уредят среща помежду си в следващата фаза на турнира.

28-годишната Каролин Гарсия постигна сравнително комфортна победа над представителката на домакините Коко Гоф.


Тя се наложи в два сета с 6:3, 6:4 за малко повече от час и половина игра на „Артър Аш Стейдиъм“. Така французойката ще играе на 1/2-финал в турнир от Големия шлем за пръв път в кариерата си.

В другия четвъртфинал от деветия ден на турнира Онс Жабер надделя също в два сета над Айла Томлянович – 6:4, 7:6(4). Тук мачът бе една идея по-оспорван, като вървеше гейм за гейм. Особено драматичен бе вторият сет, който бе като влакче на ужасите. В него и двете тенисистки изпитваха огромни затруднения да печелят подаванията си и си размениха по три пробива, за да се стигне до 6:6 и тайбрек. В него Жабер показа по-здрави нерви и се наложи със 7:4 точки, с което затвори и мача в своя полза.

Така 28-годишната тунизийка достигна втория си полуфинал в турнир от Големия шлем и стана първата тенисистка с арабски корени, която ще играе на тази фаза на US Open.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558