Намери ни
To Top

Гуардиола: След втория гол стана лесно

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола имаше защо да е доволен след успеха с 4:0 като гост на Севиля в първия кръг от група „G“ на Шампионската лига. Той заяви, че след втория гол за тимът му е станало лесно да довърши съперника и да си тръгне с победата от „Рамон Санчес Писхуан“.

„Искахме да атакуваме твърде бързо през първото полувреме. Когато съперникът заигра по-добре, ние успяхме да отбележим втори гол с чудесно изпълнение от Фил Фоудън.


След това стана лесно“, заяви Гуардиола.

След това той похвали специално Ерлинг Холанд и Фил Фоудън.

„Числата при Холанд са едни и същи през цялата му кариера, не само тук, всикчо е доста подобно. Той има невероятно чувство за позициониране пред гола. До момента показваме страхотна резултатност и искам да продължим в този дух. Напоследък Фоудън не играеше толкова добре, колкото може, но той винаги е полезен, винаги тича и се бори за отбора. Убеден съм, че голът и асистенцията от днес ще са му от голяма полза“, каза наставникът.

Той обърна внимание и на дебютанта Мануел Аканджи, както и на Джак Грийлиш.

„Аканджи бе тренирал с нас само ден и половина, не повече. Знаехме, че той е силен, интелигентен и умее да борави с топката. Смятам, че привлякохме фантастичен футболист. Грийлиш пък бе много агресивен с топка в крака през първото полувреме. Понякога му липсваше последния пас. Джак ще бъде важен играч за нас през сезона, той изигра добър мач“, завърши испанецът.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от УЕФА Шампионска лига във вторник, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол