Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot394741.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Лаура Траатс: Тренирах с ръкавици през зимата – Sportove
Намери ни
To Top

Лаура Траатс: Тренирах с ръкавици през зимата

Олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Лаура Траатс разкри потресаващи подробности за условията, в които е тренирала като дете. Тя разказа в интервю за youtube канала Спортната джунгла как през зимата е слагала ръкавици, защото е било много студено в залата на столичния клуб „Левски Триадица“. 

“Тренирахме навлечени с много дрехи, докато се стоплим – добави Лаура Траатс. – Дори след много тежка загрявка бяхме топли, но ръцете ни са толкова замръзнали, че когато хванем обръча, на следващия ден имах синина.


Затова тренирахме с ръкавици. Когато започвахме целите съчетания сваляхме няколко ката дрехи. Не мисля, че това са нормални условия за развитие на големия спорт. Ние сме късметлии, че успяхме да стигнем до олимпийското злато. Мисля, че занапред ще е много добре, ако успеем да осигурим максимално добри условия за бъдещите поколения и по клубовете.“

Освен Лаура Траатс от класния клуб „Левски Триадица“ тръгнаха още Мадлен Радуканова и Боряна Калейн. Момичетата, както и ръководството на клуба направиха благотворителна инициатива за набиране на средства за ремонт на залата.

„Условията в почти всички клубове са такива. Доколкото знам, има приет проект за реновиране на спортната зала на нашия клуб. Надявам се нещата да се случат максимално скоро“, добави олимпийската шампионка.

Защо Лаура Траатс е била пред отказване? Как пандемията помогна на ансамбъла за олимпийското злато? И какво направи Илияна Раева, за да вдигне момичетата след провала в първия ден от европейското първенство през миналата година? Вижте в първата част от интервюто с Лаура Траатс:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558