Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot394498.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Розберг: Във Формула 2 и Формула 3 се справят по-добре от Ферари – Sportove
Намери ни
To Top

Розберг: Във Формула 2 и Формула 3 се справят по-добре от Ферари

По време на вчерашната Гран При на Нидерландия Ферари отново демонстрира липса на организация при спиранията в бокса. Този път „жертва“ на грешките на Скудерията бе Карлос Сайнц, който имаше проблеми при два от трите си пит стопа в рамките на състезанието.

При първата визита на испанеца в бокса бе в края на 14-та обиколка на „Зандвоорт“, когато престоят му при механиците на „Черните кончета“ продължи цели 12.7 секунди.


Тази дълга продължителност на обслужването на колата на Сайнц бе породена от факта, че механиците, които отговарят за смяната на задна лява гума не бяха извадили от гаража с новата гума, когато Сайнц вече бе спрял.

По-късно, при последната смяна на гуми на испанеца при колата за сигурност, той бе пуснат да се върне в алеята пред боксовете, когато покрай него минаваше сънародника му Фернандо Алонсо. Това принуди двукратният шампион да набие спирачките, а заради тази поредна грешка на механиците си, Сайнц отнесе и 5-секундно наказание. В крайна сметка това му коства три позиции на финала, тъй като той бе класиран осми, а пресече финалната линия на пето място.

След този пореден катастрофален ден за Ферари световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг сравни Скудерията с отборите във Формула 2 и Формула 3. Германецът също заяви, че е крайно време да настъпят промени в италианския тим.

„О Боже мой! Матиа Биното продължава да твърди, че всичко върви добре и няма нужда от промени. Кога ще дойде този ден? Не може да се продължава така. Дори отборите от Формула 2 и Формула 3 се справят по-добре със стратегиите си и спиранията в бокса. Ти си в бокса, а гумата я няма. Крайно време е да има промени във ферари“, заяви Розберг пред Sky Sports F1.

Ответният отговор на ръководителя на Скудерията Биното не закъсня, като италианецът заяви, че няма да има промени в състава на тима. 

„Няма да сменяме хората, това е директният отговор към Розберг. Това, което е важно е да имаме стабилност и да сме сигурни, че се подобряваме във всяко състезание. Ние имаме страхотен отбор и аз не се съмнявам с него“, каза Биното.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558