Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/08/screenshot393614.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Лийдс и Евертън поделиха точките – Sportove
Намери ни
To Top

Лийдс и Евертън поделиха точките

Лийдс и Евертън не успяха да се победят и завършиха 1:1 в двубой от петия кръг на Премиър лийг. Антъни Гордън даде ранна преднина на гостите в 17-ата минута, а Луис Синистера изравни в 55-ата. Двата тима дадоха сериозна битка в търсене на точките и в крайна сметка ги поделиха.

Играчите на Франк Лампард успяха да излязат напред след само 17 минути, когато защитата на домакините не се бе подредила добре и бе хваната неподготвена от пас в дълбочина на Алекс Иуоби, който бе застигнат от Антъни Гордън и той откри за 0:1.


Няколко минути по-късно домакините също имаха добро положение бързо да се върнат в двубоя, но Родриго не успя да засече добро центриране.

Лийдс натисна в началото на втората част и успя да изравни в 55-ата минута, когато Луис Синистера намери мрежата с удар извън наказателното поле, който сякаш хвана в крачка Пикфорд и той не успя да реагира.

“Карамелите” достигнаха до ново попадение в своя полза чрез Демарая Грей десетина минути по-късно, но Франк Лампард бе разочарован, защото видя как ВАР го отмени. До края на двубоя Лийдс бе по-активния тим и търсеше повече победата, но в крайна сметка двата тима си поделиха точките. В края на седмицата Евертън ще има трудната задача да приеме на совя „Гудисън Парк“ Ливърпул. От своя страна йоркширци ще гостуват на Брентфорд.

Играчите на Джеси Марш, макар и разочаровани, че не успяха да постигнат домакинска победа, все пак продължиха доброто си начало на сезона в Премиър лийг и вече имат 8 точки. От своя страна Евертън, който допусна две поредни загуби на старта на сезона, вече има три поредни равенства, но продължава да търси първата си победа за кампанията.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558