Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/08/screenshot393444.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Първа голяма сензация на US Open – Sportove
Намери ни
To Top

Първа голяма сензация на US Open

Симона Халеп демонстрира добра форма в последните седмици и се завърна в топ 10 на световната ранглиста, но отпадна още в първия кръг на US Open. Румънката загуби с 2:6, 6:0, 4:6 от 20-годишната Дария Снигур, която мина през квалификациите, за да влезе в основната схема на турнира. Украинката показа огромна воля за победа и след близо два часа игра стигна до крайния успех. 

Снигур, номер 124 в света, ще срещне във втория кръг победителката от двубоя между Магдалена Фрех и Ребека Марино.


 

“Разбира се, че съм много щастлива. Направих нещо невероятно. Благодаря на Симона за чудесния мач, който направихме. Тази победа е за Украйна, за семейството ми и за всички, които ме подкрепят”, заяви през сълзи Снигур. 

Украинката стартира двубоя много агресивно и направи два пробива. Халеп постепенно влезе в ритъм и съкрати изоставането си, но продължи да е нестабилна на свой сервис и първият сет отиде на сметката на съперничката й. 

Бившата водачка в световната ранглиста промени подхода си и набързо поведе с 4:0 във втората част. Снигур нямаше отговор за прецизните удари на румънката и не успя да вземе нито гейм. 

В решителния трети сет обаче ситуацията на корта коренно се промени. Снигур отрази брейкбол и използва възможностите си за пробив, за да дръпне с 4:1. Младата украинка пропусна два мачбола при сервис на Халеп, но не трепна и в следващия гейм затвори мача.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558