Намери ни
To Top

Ван Гаал: Не държахме да взимаме Педро Родригес

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал коментира трансфера на нападателя на Барселона Педро Родригес в Челси. От Юнайтед проявяваха сериозен интерес към играча, но в крайна сметка той предпочете лондончани.

„Не мисля, че трябва да поставям работата на Ед Уудуърд под съмнение. Имам му пълно доверие.


Не мисля, че критиците трябва да се съмняват в него, защото той е доказал в продължение на много години, че е точният човек за тази работа.

Когато ме попитахте дали Педро отговаря на нужния профил, не можех да излъжа и казах „да“. Но мога да кажа, че ако сме държали да го имаме в състава си, щяхме да го направим.

Нови трансфери? Имам на разположение 28 отлични футболисти, но ще видим“, коментира Ван Гаал, цитиран от The Telegraph.

Новото попълнение на пък сподели причините поради, които е избрал да премине в редиците на английския шампион. Испанецът сподели, че дължи трансфера си на Жозе Моуриньо и Сеск Фабрегас.

„Моуриньо е една от основните причини да бъда тук. Той ми звъня няколко пъти и ми каза, че има нужда от мен, за да направи отбора по-силен. Той е печелил титли, където и да е бил. Очаквам с нетърпение да работя с него и да спечеля още повече трофеи. Говорих и със Сеск. Ние сме много добри приятели. Знаех, че тук ще се чувствам като у дома и това бе другата съществена причина, за да реша да дойда в Челси. Готов съм да започна да играя веднага, ако мениджърът ми гласува доверие. В много добра форма съм, тъй като вече играх за Барселона през този сезон. Това е ново предизвикателство и аз нямам търпение да започна“, заяви Педро пред клубната телевизия на „сините“.

Ощр от категория Анализ