Намери ни
To Top

Локо (София) посреща копнеещия за победа Спартак (Варна) в исторически мач на „Надежда“

Локомотив (София) и Спартак (Варна) се изправят един срещу друг в мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Домакините най-сетне се завръщат у дома и ще посрещнат варненския си съперник на стадион “Локомотив” в “Надежда”, като за първи път на това съоръжение ще се играе на осветление. Двубоят е с начален час 20:45 часа.

Определено формата на “железничарите” е доста по-добра от тази на гостите.


Локомотив беше в серия от 5 поредни мача без загуба, в които записа две победи и три равенства. В последния кръг обаче отборът допусна поражение от ЦСКА 1948 с 0:2 като гост и сега ще иска да се върне отново на победния път.

Наставникът Станислав Генчев определено ще има проблеми за решаване, след като цели петима футболисти пропускат двубоя със Спартак. Давид Малембана, Александър Александров и Марио Петков лекуват различни контузии и със сигурност са аут. Левият халф-бек Мики Орачев също е измъчван от травма и е малко вероятно да се възстанови за днешната среща. Бразилецът Франса пък изтърпява наказание, след като бе изгонен срещу ЦСКА 1948.

27

ЦСКА 1948 - Локомотив (София)

За Спартак това ще бъде пореден шанс тимът да постигне първа победа в елита. Вече 7 кръга “соколите” не успяват да грабнат трите точки, като имат само едно равенство и цели шест поражения. Това доведе до смяна на старши треньора и така Васил Петров напусна, а Георги Иванов – Геша дойде като временен вариант. По-рано през седмицата обаче от клуба обявиха Тодор Киселичков като нов постоянен наставник, а мачът в “Надежда” ще бъде дебют за бившия треньор на ЦСКА 1948 начело на отбора от морската ни столица.

Варненският тим не спира и със селекцията, като преди десетина дни в отбора пристигнаха Здравко Димитров и Румен Руменов. Сега и двамата са картотекирани и ще бъдат на линия за мача с Локомотив, с надежда, че ще могат помогнат на новия си отбор. Освен това се появиха информации, че нови двама чуждестранни футболисти се очаква да пристигнат в Спартак, но все още не е ясно дали това ще стане до края на този трансферен прозорец, или през зимата.

И двата тима надъхаха своите фенове да подкрепят на живо любимци си и да създадат атмосфера по трибуните, подходяща за този двубой. “Каним всички червено-черни сърца на стадиона, за да превърнем тази вечер в празник. 27 август, 20:45 часа, бъди един от нас! Само Локо! “, написаха от столичния клуб в официално изявление. Спартак от своя страна организира специален транспорт от Варна до София за всички, които искат да наблюдават срещата на живо.

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) – СПАРТАК (ВАРНА)

Вероятни състави:

ЛОКО: Любенов, Диас, Матеус, Хаджиев, Николов, Милошев, Славчев, Рапосо, Вутов, Бакалов, Митков 

СПАРТАК: Дичевски, Будинов, Борисов, Ибрям, Боев, Илиев, Руменов, Климентов, Бабалиев, Димитров, Васев

НАЧАЛО: 20:45 часа
СТАДИОН: “Локомотив”, гр. София
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Кристиян Колев.

Ощр от категория efbet Лига