Намери ни
To Top

Трансферите на Манчестър Юн са пълна бъркотия, смята бивш асистент на Фъргюсън

Треньорът Рене Мюленстийн, който преди години спечели три титли с Манчестър Юнайтед като асистент на Алекс Фъргюсън, е разочарован от поведението на клуба на пазара това лято. Нидерландецът даже призова някои от спряганите за трансфер на “Олд Трафорд” изобщо да не приемат офертите.

“Трансферната политика на Манчестър Юнайтед е една голяма бъркотия – заяви той пред Algemeen Dagblad. – Дълго време преследват Френки де Йонг, но до сделка така и не се стига.


След това настояваха за Адриен Рабио, но и това не им се получи. Не станаха нещата и с Марко Арнаутович”.

Мюленстийн директно посъветва състезаващите се в нидерландското първенство Антони (Аякс) и Коди Гакпо (ПСВ Айндховен) да не напускат клубовете си заради Юнайтед. Двамата нападатели са близо до трансфер в английския тим.

“Манчестър Юн продължава да се опитва да вземе Антони и Гакпо, но аз имам известни съмнения дали такива трансфери биха били удачни – добави бившият треньор в клуба. – Тези момчета са фантастични в Еридивизи, но няма никаква гаранция, че ще могат да правят разликата и там (в Англия – б.р.). Ако бях на мястото на Гакпо, бих казал “Благодаря ви за оказаната чест, но оставам в ПСВ”. Бих го посъветвал следното: “Момче, ще има и други кандидати за теб…, а в ПСВ имаше шанс да играеш в Шампионската лига. Не съм сигурен, че в момента трябва да отидеш в Манчестър Юн”.

Това лято “червените дяволи” привлякоха Каземиро, Кристиан Ериксен, Тайрел Маласия и Лисандро Мартинес.

В момента Мюленстийн е на 58 години и е асистент на селекционера на националния отбор на Австралия. 

Ощр от категория Световен футбол