Намери ни
To Top

Славия с нови попълнения за предстоящия сезон в Efbet Супер Волей

Две нови попълнения бяха привлечени в мъжкия отбор на Славия за новия сезон в efbet Супер Волей, съобщиха от „белия“ клуб.

Екипът на славистите ще облече Вилиян Хаджиев, който играе на поста разпределител. Волейболистът е роден 2003 година и е висок 200 см. Той е от школата на Локомотив (Пловдив), като през последния сезон игра в Смолян.


На него ще се разчита за диригенската палка на „белите“.

Второто ново име в състава е Димитър Божилов, който играе на поста посрещач. Младият състезател е от известната волейболна фамилия. Син е на бившият ни национал, след това и треньор Димитър Божилов. Негов брат е либерото на Монтана Мартин Божилов, който също е бе част от мъжкия национален отбор на България. Младокът е роден 2003 година и е висок 198 см. През последния сезон игра в Локомотив (Пловдив).

„За предстоящия шампионат ще разчитаме изключително на млад състав, момчета родени 2002-2003 година. Запазваме младежките ни национали Апостол Боянов, Виктор Бодуров и Алекси Мицев, както и Цветослав Николовски. Капитан отново ще бъде Васил Николов“, коментира за BGvolleyball.com старши треньорът Северин Димитров.

Волейболистите на Славия вече водят тренировъчен процес за новия сезон. „Започнахме подготовка. Тренираме на нашата база на Славия. На по-късен етап ще се присъединят момчетата, които са с националите до 20 години. Целта ще бъде оставане в елита. Задачата става по-трудна след намаляването на участниците, което ще доведе до още по-голяма оспорваност. Но ние ще се борим да запазим място сред най-добрите с този млад състав“, допълни Северин Димитров.

През изминалия сезон Славия завърши на 12-то място в крайното класиране на шампионата. „Белите“ приключиха в т.н „златна среда“, като не участваха в плейофите, но и не бяха застрашени от изпадане.

Ощр от категория Волейбол