Намери ни
To Top

Уест Хам е в груповата фаза след нов бой над Виборг

Уест Хам не срещна никакви проблеми и се класира за гурповата фаза на Лигата на конференциите, след като разби Виборг с 3:0 във втората среща. “Чуковете” бяха спечелили с 3:1 първия двубой. Точни за тима на Дейвид Мойс бяха новото попълнение Джанлука Скамака (22’), който се разписа и в първата среща, Саид Бенрама (51’) и Томаш Соучек (63’).

Лондончани започнаха много активно срещата явно в търсене на попадение и създаваха суматоха пред вратата на домакините. Първото попадение падна в 22-ата минута, когато Скамака засече отлично центриране на Соучек отдясно и я прати в мрежата за 1:0. В края на първата част Виборг имаше няколко добри положения за попадение, но до такова така и не се стигна.

Футболистите на Уест Хам отбелязаха ново попадение малко след началото на втората част, когато Саид Бенрама бе точен с хубав удар с десния крак, който порази вратата на Максуел Корне за втори път. Томаш Соучек сложи точка на интригата в двубоя, доколкото изобщо тя бе съществувала, с трето попадение в 63-ата минута, когато направи резултата класически за своя тим.

Така Уест Хам преодоля решителния плейоф за груповата фаза на Лига Европа и утре по обед ще е част от жребия за следващата фаза.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол