Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/08/screenshot392278.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Димаджио Уигинс – за Самоков, Везенков, Лигата за развитие на НБА и стила на игра в Европа – Sportove
Намери ни
To Top

Димаджио Уигинс – за Самоков, Везенков, Лигата за развитие на НБА и стила на игра в Европа

Тежкото крило Димаджио Уигинс е един от баскетболистите, които ще трябва да се нагърбят с отговорността да изведат до нови висини шампионските амбиции на Рилски спортист. 25-годишният американец се превърна в едно от новите попълнения в селекцията на самоковци това лято, като от него се очаква да заеме основна роля в подкошието на Рилецо, особено след напускането на основни фигури като Алекс Симеонов и Трей Портър.

Уигинс вече пристигна в Самоков за началото на подготовката на своя тим за новия сезон. Пред Sportal.bg възпитаникът на университета Боулинг Грийн Стейт разказа как се е стигнало до възможността да акостира в отбора на Людмил Хаджисотиров, първите си впечатления от града, взаимоотношенията си с треньора и още.

“В миналото агентът ми е работил с Рилски спортист. Имаше интерес към мен от клуба и треньора. Проведох добър разговор с Людмил Хаджисотиров и по този начин взех окончателното си решение. Чувал съм, че лигата е конкурентна и всеки един мач е важен. Познавам някои момчета, които играеха тук преди няколко години и след това продължиха да се състезават в някои от най-добрите първенства в Европа. Освен това Саша Везенков е от тук и играе за Олимпиакос, който е любимият ми отбор в Евролигата.

Пристигнах на 15 август. Клубът действа много професионално и има добър план за нас. Треньорите, физиотерапевтите и съотборниците ми устроиха хубаво посрещане. Сега вече работим здраво, за да се подготвим за предстоящия сезон. Градът е малък, но храната е хубава. Мястото е страхотно за здрава работа и да се влагаш ежедневно, за да ставаш по-добър. Людмил е чудесен. Той е добър учител и дава всичко от себе си, за да ни постави в правилната ситуация като играчи. Той вярва в нашите способности и иска да печели, така че ще е забавно и вълнуващо да играем за него“, заяви Уигинс.

208-сантиметровият баскетболист завършва университета Боулинг Грийн, като в последните си две години в колежа записва последователни сезони с дабъл-дабъл – средно по 13.7 точки и 10.1 борби през 2017/18 и по 12.5 точки и 10.6 овладени топки през 2018/19. Уигинс сподели кои са най-хубавите му спомени от четирите години като част от “фалконите” и разкри срещу кои състезатели с настоящ НБА статут се е изправял на паркета в Лигата за развитие, където се подвизава за кратко с дъщерния отбор на Шарлът Хорнетс – Грийнсборо Суорм.

„Четирите ми години в Боулинг Грийн ми помогнаха да разбера какво е необходимо, за да бъдеш добър играч. Влязох в колежа на 17 години и трябваше да порасна много бързо. Опитвах се да извличам максимума от всеки ден в колежа. Треньорите там ми помогнаха много, като все още поддържам в добри отношения с тях. Най-хубавите ми спомени са когато победихме Бъфало, който беше отбор от топ 25 в страната. Също така братството, което формирахме в съблекалнята, докато бях там.

Моят “добре дошъл в NCAA момент” се случи в първия ми мач като титуляр в първата ми година. Трябваше да пазя Антонио Кембъл, който записа дабъл-дабъл от 30 точки и 12 борби срещу мен, като впоследствие бе избран за играч на конференцията през този сезон. В Лигата за развитие на НБА съм играл срещу всички играчи от отбора на Шарлът Хорнетс, както и срещу Джейлън Браун, Ти Джей Уорън и Шейк Милтън“, каза крилото.

През миналия сезон Уигинс се състезава за два отбора. Стартът на кампанията американецът дава с чешкия Оломуцко, където постига средни показатели от 19.6 точки и 11.3 борби в 7 мача. Лошото начало на сезона и шестте загуби в откриващите седем мача обаче предизвикват трансфер на крилото в естонския Рапла, който плаща откупната му клауза и го привлича в редиците си. В обединената лига на Латвия и Естония американецът постига по 15.9 точки и 10.6 борби в 23 срещи на своя тим.

Да, играх в Чехия и Естония през миналия сезон. Смених отбора, защото имах откупна клауза в Чехия и тимът в Естония го плати. Европейският баскетбол е много физически и баскетболното IQ е от изключителна важност. Отборната игра и победите се поставят на пиедестал тук. Харесвам баскетбола на този континент, гледам много лиги и турнири, за да го разбирам по-добре и да наблюдавам как се играе на най-високо ниво.

За финал Димаджио Уигинс обобщи своите очаквания за предстоящия сезон в НБЛ с Рилски спортист. „Очакванията ми за предстоящия сезон са да тренираме здраво всеки ден и да даваме всичко от себе си всеки път, когато стъпим на терена. Всички отбори искат да постигнат максимума и да печелят купи и титли. Основната цел е да работим възможно най-здраво, да играем отборен баскетбол и да вярваме на треньорите. Ако правим тези неща, можем да постигнем много успехи и в края на сезона всички ще харесат нашите резултати“.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558