Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/08/screenshot390906.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Локо (Пд) ще си връща първото място в “железничарското” дерби – Sportove
Намери ни
To Top

Локо (Пд) ще си връща първото място в “железничарското” дерби

Локомотив (София) посреща Локомотив (Пловдив) в мач от шестия кръг на efbet Лига и ще се опита да продължи силното си представяне от последните седмици. Тимът на Станислав Генчев победи последователно Ботев (Пловдив) и Септември (София), но днес ще се изправи срещу съперник, който също е в отлична форма. 

“Смърфовете” играят много успешно под ръководството на Александър Томаш и загубиха единствено гостуването си на шампиона Лудогорец. Ако вземе трите точки в “Надежда”, тимът може да измести от първото място във временното класиране ЦСКА – София.


 

През миналия сезон “железничарското” дерби имаше три издания, като първото от тях беше спечелено от столичани с 1:0, но след това Локо (Пд) се наложи с 2:1 на “Лаута”. Пловдивчани постигнаха и победа срещу съименника си на осминафиналите за Купата на България. 

Очаква се Антонио Вутов за първи път да започне като титуляр за Локо (Сф). Той ще заеме мястото на Ивайло Найденов в лявата зона на халфовата линия. Генчев не предвижда други промени в състава в сравнение с победата над Септември. В групата се завърна Божидар Кацаров, но той ще остане на пейката. Мики Орачев още не е възстановен от контузията си. 

Локо (Пд) ще е без наказания Пиер Зебли, а Мартин Паскалев е със счупен нос. Неговото място ще заеме Луан Лейте, докато вместо Зебли в стартовия състав ще се появи Милош Петрович. В предни позиции Томаш отново ще разчита на Димитър Илиев и Преслав Боруков, а по крилата ще действат Евандро и Бирсент Карагарен. 

Двата отбора са се срещали общо 105 пъти в елита, като балансът е в полза на “червено-черните” от София: 44 победи, 27 равенства и 34 успеха за Локомотив (Пловдив).

effbet Лига – 6 кръг:

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 

Вероятни състави: 

ЛОКО СФ (3-4-2-1): Любенов; Диас, Роча, Хаджиев; Рапосо, Милошев, Славчев, Вутов; Франса, Бакалов; Митков 
Старши треньор: С. Генчев 

ЛОКО ПД (4-4-2): Пиргов; М. Силва, Луан, Бидунга, А. Василев; Евандро, Каракашев, Петрович, Карагарен; Боруков, Д. Илиев 
Старши треньор: А. Томаш 

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов 
СТАДИОН: “Локомотив”, София 
НАЧАЛО: 18:00 часа

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558