Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/08/screenshot389104.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Очаквайте на живо: Григор Димитров – Адриан Манарино – Sportove
Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Григор Димитров – Адриан Манарино

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу 67-мия в световната ранглиста Адриан Манарино във втория кръг на турнира от сериите АТР 500 във Вашингтон. 

Двубоят се очаква около 23:00 часа българско време.

Преди него трябва да приключи мачът на двойки между тандемите Джейми Мъри/Бруно Соареш и Никола Маю/Едуард Роже-Вазелен.

Григор ще излезе на корта за първи път от повече от месец, след като по нелеп начин се контузи в срещата си от първия кръг на “Уимбълдън” срещу Стив Джонсън, когото рутинно доминираше преди злощастния момент.


Оттогава нашият топ тенисист се отдаде на възстановяване в Монте Карло и постепенно възвръщане към тренировъчен процес, като изказванията му от последните дни индикират за пълно отшумяване на травмата в аддукторите.

Григор само два пъти в кариерата си е постигал повече от една победа в едно издание на турнира във Вашингтон, а най-доборото му постижение е четвъртфинал през 2013-та. 

След четиригодишно отсъствие миналия сезон той отново се включи в надпреварата в столицата на Щатите, но загуби още в първия си двубой срещу Иля Ивашка. 

Тази седмица Димитров има възможността да натрупа повече игрови минути на корта и да си върне 18-ото място в световната ранглиста, което му бе отнето от Роберто Баутиста Агут. Ако се справи със съпротивата на “абоната” си Манарино, то на осминафиналите го очаква Себастиан Баес или Себастиан Корда.

Григор има 18 победи и 13 загуби досега през годината, като четири пъти е стигал поне до четвъртфиналите на турнирите, а има и полуфинал на “Мастърс”-а в Монте Карло. На американска почва последните му резултати са обнадеждаващи – четвъртфинал на “Мастърс”-а в Индиън Уелс и същата фаза в Делрей Бийч по-рано тази година, както и полуфинал в Индиън Уелс и Сан Диего в края на миналата.

Гришо е спечелил предишните си 3 мача срещу Манарино, а те всички са се провеждали на открити твърди кортове в САЩ – първият им сблъсък е на четвъртфиналите в Делрей Бийч през 2016-а и завършва 6:4, 7:5 за българина. Другите два са в Акапулко през 2020-а и 2021-ва и също отиват на сметката на най-добрия ни тенисист.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558