Намери ни
To Top

За първи път в историята девойките на България до 18 г. са на финал на Европейското отборно първенство по тенис

Историческо класиране направиха девойките на България до 18 годишна възраст по тенис. Талантливите българки победиха Чехия и се класираха за финала Европейската отборна купа във Франция. В спор за титлата момичетата ще играят срещу Италия или Словакия. Българките елиминираха на полуфиналите поставения под номер 1 в схемата тим на Чехия с 2:1 победи.


В първата среща Михаела Цонева загуби драматично с два тайбрека от Юлие Струплова – 6:7(5), 6:7(5). След това Денислава Глушкова се наложи с 6:4, 6:3 над Кристина Томайкова. В решаващата среща на двойки Цонева и Глушкова победиха с 6:3, 6:1 Смейкалова и Струплова.

Вчера България победи и Унгария с 2:1 победи.

Предната седмица българките спечелиха убедително първото място на турнира от Европейската отборна купа в Арад (Румъния). Там те се наложиха над тимовете на Швеция, Румъния и Словакия.

България е в състав Денислава Глушкова (ТК „Дема“, гр.София), Михаела Цонева (ТК „Габрово“, гр.Габрово) и Дария Великова (ТК „Изида“, гр.Добрич). Треньор на България е Михаил Атанасов, а кондиционен треньор е Милен Илиев.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис