Намери ни
To Top

Карабельов и Кишварда изпуснаха спечелен мач

Кишварда направи драматично 2:2 с гостуващия Дебрецен в среща от първия кръг на унгарското първенство. Българският халф на домакините Янис Карабельов се появи като резерва в 72-ата минута на мястото на Лукаш, а титуляр беше бившият защитник на Берое и Арда Матеус Леони. За Дебрецен игра бившият нападател на Ботев (Врацa) Дориан Бабунски. 

В средата на седмицата Кишварда елиминира Кайрат във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите и след няколко дни ще премери сили с норвежкия Молде.


Това беше и причината старши треньорът Габор Ерош да даде почивка на някои от титулярите. 

Кишварда поведе в 50-ата минута с гол от дузпа Дритон Цамай, но ветеранът Балаш Джуджак израни пет минути преди края на редовното време. Домакините вече виждаха трите точки след гола на Рафал Маковски, който се разписа в 87-ата минута, но в добавеното време Донат Барани донесе равенството на Дебрецен.

Шампионът Ференцварош трябваше да чака до 94-ата минута, за да пречупи Академия Пушкаш. Тогава Кристофер Закариасен вкара гола за победата с 1:0. Гостите пък пропуснаха дузпа в 77-ата минута. 

МОЛ Фехервар стартира със загуба от Пакш – 0:2. Бившият халф на ЦСКА – София Рубен Пинто беше титуляр и получи жълт картон. Попаденият за домакините реализираха Барнабаш Варга (41′) и Йожез Виндекер (51′). 

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558