Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot388400.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ръсел хвърли бомбата и тръгва първи в Унгария, Верстапен едва 10-ти – Sportove
Намери ни
To Top

Ръсел хвърли бомбата и тръгва първи в Унгария, Верстапен едва 10-ти

Джордж Ръс


ел завоюва своя първи полпозишън в кариерата във Формула 1 с една великолепна последна обиколка в квалификацията преди утрешната Гран При на Унгария. Пилотът на Мерцедес стори това, въпреки че не записа нито един рекорден сектор, но сглоби много силна обиколка.

Младият британец успя да запише време от 1:17.377, което му бе достатъчно да победи с 0.044 секунди Карлос Сайнц от Ферари. Трети на стартовата решетка утре ще бъде Шарл Леклер, който днес нямаше отговор за темпото на първите двама, завършвайки на 0.190 зад Ръсел.

Положителното за монегаска е, че лидерът в световния шампионат Макс Верстапен ще бъде едва 10-ти на стартовата решетка. Световният шампион допусна грешка в спирането за втория завой в първия си летящ тур в третата част на квалификацията, а след това технически проблем не му позволи да подобри своето време, което му отреди десетата позиция.

Пред пилота на Ред Бул на стартовата решетка ще бъдат Ландо Норис, миналогодишният победител в Гран При на Унгария Естебан Окон, неговият съотборник в Алпин Фернандо Алонсо, осемкратният победител на „Хунгароринг“ Люис Хамилтън, Валтери Ботас и Дениъл Рикардо, които ще заемат позициите от четвърта до девета в утрешния ден.

Голямата жертва на втората част на квалификацията беше вторият пилот нв Ред Бул Серхио Перес, който бе с 0.071 по-бавен от Ботас в спора за последната позиция в топ 10 на стартовата решетка. Освен мексиканецът аут след вторите 15 минути на сесията за място бяха Гуаню Джоу, Кевин Магнусен, Ланс Строл и Мик Шумахер, които ще заемат позициите от 12-та до 15-та на стартовата решетка.

Последните пет позиции на стартовата решетка в утрешния ден ще бъдат заети от Юки Цунода, Алекс Албон, Себастиан Фетел, Пиер Гасли и Никола Латифи, които бяха елиминирани още след първата фаза на квалификацията. От тях Гасли записа достатъчно добро време, за да прогреси, но то бе изтрито от рейс директора, тъй като пилотът на Алфа Таури напусна пистата на излизането от петия завой.

Печеливш от това бе Строл, който успя да се пребори със само 0.045 секунди с Цунода за последната позиция във втората фаза на квалификацията. За канадеца това бе първо прескачане на първия сегмент на сесията за място от уикенда за Гран При на Маями в началото на месец май.

Надпреварата за Гран При на Унгария, последен старт във Формула 1 през 2022 година преди лятната пауза, започва утре в 16:00 часа българско време и ще може да бъде следена на живо със Sportal.bg.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558