Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot388270.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Леклер: Не се поддадох на напрежението във Франция – Sportove
Намери ни
To Top

Леклер: Не се поддадох на напрежението във Франция

В Гран При на Франция Шарл Леклер регистрира своето трето отпадане от първото място от началото на сезона във Формула 1. На „Пол Рикар“ обаче монегаскът не стигна до финала заради пилотска грешка, а не заради технически проблем, както бе в Испания и Азербайджан по-рано през годината.

Пилотът на Ферари загуби контрол на своя автомобил при преминаванета на дългия десен завой „Бусе“ в 18-ата обиколка на състезанието в неделя, след което се удари в гумената стена на френското трасе. Неговата грешка дойде по-малко от два тура, след като Макс Верстапен спря в бокса, за да сложи нови гуми хард, с които да пробва пресичащата стратегия спрямо Леклер.


Мнозина веднага посочиха както монегаскът се е поддал на напрежението в неделя, което не му се случва за първи път през годината. По-рано през сезона той допусна подобна грешка и в домашната за Ферари Гран При на Емилия-Романя на „Имола“, когато той се завъртя на шикана „Алта“, докато преследваше Серхио Перес в спора за втората позиция.

Това отпадане на Леклер позволи на Верстапен да стигне до лесна победа във Франция, с която световният шампион увеличи своя аванс на върха в генералното класиране при пилотите. Преди началото на Гран При на Унгария пилотът на Ред Бул води с цели 63 точки на Леклер в спора за титлата.

„Няма нищо, което да може да ми помогне, няма смисъл да седя в миналото и да гледам тази грешка. Аз я направих, тя ми коства точки, аз знам това и съм наясно с положението. Сега трябва да продължа напред, трябва да се фокусирам изцяло върху този уикенд, да се дам най-доброто от себе си и да се опитам да спечеля състезанието.

„Мисля, че ще имаме силна кола. „Пол Рикар“ и „Хунгароринг“ са писти, на които в миналото съм има проблем, но такъв беше и случаят в Австралия, а там имах фантастичен уикенд. Така че се надявам и този уикенд да успея да обърна нещата в моя полза.

„Миналата седмица изпитвах напрежение само когато Макс беше директно за мен. След това той вече беше преминал към неоптималната стратегия и аз само трябваше да натисна и да се фокусирам върху моето състезание, което аз правих. Когато обаче си на лимита грешки се случват и според мен, този път аз просто прескочих лимита, това се случи“, обясни Леклер преди началото на уикенда за Гран При на Унгария.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558