Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot387904.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
49 световни медалисти от Юджийн ще участват на Диамантената лига в Силезия – Sportove
Намери ни
To Top

49 световни медалисти от Юджийн ще участват на Диамантената лига в Силезия

Куп световни шампиони и медалисти от планетарния шампионат в Юджийн ще подновят съревнованията помежду си на Диамантената лига в Силезия на 6 август. Организаторите на надпреварата в Полша обявиха, че 49 медалисти от този шампионат ще се появят на 6 август, като сред тях са и 19 шампиони. 

Златният медалист на 400 метра Майкъл Норман и носителят на олимпийско злато Кирани Джеймс отново ще премерят сили. Световната шампионка на 400 метра Шони Милър-Уибо този път ще участва на 200 м, където ще се изправи срещу златната медалистка от Юджийн в тази дисциплина Шерина Джаксън.


 

На 100 метра при мъжете отново ще има интересен американски сблъсък – на старт ще застанат шампионът Фред Кърли и бронзовият медалист Трейвън Бромел.  

Световният рекордьор и планетарен шампионат в тласкането на гюле Райън Краузър за пореден път ще се изправи срещу сънародника си Джо Ковач, световен шампион от 2015 и 2019 г. Олимпийският шампион в хвърлянето на чук Войчех Новицки ще се опита да вземе реванш от сънародника си Павел Файдек, който го победи в Юджийн.  

Шампионът на 400 м/пр Алисон Дос Сантос и световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис са другите златни медалисти, които ще радват зрителите в Силезия на 6 август. 

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558