Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot387894.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ще вали ли в Унгария? – Sportove
Намери ни
To Top

Ще вали ли в Унгария?

Години наред Гран При на Унгария беше символ на горещо лятно състезание, а „Хунгароринг” – на писта, покрита с прах, на която гумите лесно прегряват.

Но в последните две години този стереотип се поразчупи, а този уикенд също има надежда за излизане от клишето „лятна надпревара”.

За свободните тренировки в петък времето ще е такова, каквото го гледахме на „Пол Рикар” – 32 градуса температура на въздуха, ясно небе и не много силен вятър.


Това означава сериозно нагряване и на асфалта, като отново ще очакваме температури, доближаващи 50 градуса.

За събота обаче прогнозата за времето се променя – очаква се температурата да спадне до 25 градуса, а шансовете за превалявания в хода на целия ден се оценяват на 80 процента. Това може да осигури много интересна квалификация за феновете, съответно трудна сесия за пилотите и отборите.

Що се отнася до неделя отново ще има промяна във времето. Температурите ще останат ниски за края на юли – 26 градуса през деня, а шансовете за дъжд ще намалеят драстично – до едва 14% за часа, в който стартира състезанието – 16 часа българско време. В неделя се очаква и най-силният вятър – скорост от почти 30 км/ч, което ще има значение за поведението на автомобилите в завоите.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558