Намери ни
To Top

Георги Глушков пред Sportal.bg – за изкушенията извън баскетбола, новите таланти и дългия път към върха

За него може да се говори много, но това, което го отличава от всички легенди в страната ни е, че все още е единственият българин играл в НБА. Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкаже за своя път в любимия спорт, за трудностите и хората, които не са вярвали в него. Както и за тези, които са го накарали да мечтае и да сънува как става голям играч.


Явно последвал техните съвети, сбъдва най-голямата мечта на всеки баскетболист – да се докосне до Лигата на извънземните, макар и само за един сезон.

“Разни приятели казваха вземи да станеш един играч, за да те познават хората и да не ги плашиш в тъмното. Това бяха по-злонамерените, които го казваха, но общо взето са били прави.”, спомня си той.

8

Интервю с Георги Глушков

Глушков, който в славната си кариера с оранжевата топка се е подвизавал на позиция център направи анализ на новата генерация, сподели и опита си от участията на Европейско първенство. Поговорихме си за изкушенията, които разсейват играчите сега и как влияе нощният живот на професионалните спортисти. Мнението му ни изненада.

“По моето време нямахме кой знае колко забавления, които да ме разсейват. Сега има повече неща, които разсейват. Няма го този фокус. Само тези, които са много фокусирани успяват да следват пътя си.”, смята баскетболната легенда.

Върнахме го към баскетболната му авантюра в Италия и го накарахме да си припомни емоциите в НБА, а той вдигна завесата малко повече. Не пропуснахме да подхванем и темата за проблемите в националния отбор на България, като засегнахме и най-голямата му болка.

8

Интервю с Георги Глушков

“Прецених, че ще е доста по-добре да играя в Европа. Пък и имаше доста шегички за заплатата ми в НБА. Като разбраха, че е по-ниска от на чистача в залата и им стана много кофти.”, разкрива Глушков.

А в края на разговора ни сподели какво е да чуваш името си в съчетание с думата легенда.

Цялото интервю с президента на БФБаскетбол Георги Глушков, вижте в нашето видео!

Снимки: Борислав Цветанов

Ощр от категория Баскетбол