Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot387452.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Музети спря устрема на Алкарас и вдигна първи трофей – Sportove
Намери ни
To Top

Музети спря устрема на Алкарас и вдигна първи трофей

Лоренцо Музети загатна, че ще се превърне в пореден нов любимец на италианските тенис фенове, след като срази тийнейджърът суперзвезда Карлос Алкарас и спечели първата си АТР титла. 

20-годишният италианец се наложи с 6:4, 6:7(6), 6:4 за 2 часа и 49 минути във финала на турнира от сериите АТР 500 в Хамбург. Той имаше цели пет мачбола във втория сет, четири от които на свой сервис, но не можа да затвори двубоя, като в третия вече се възползва от шестата си възможност.

Това бе е и първи финал изобщо за Музети, който беше 62-ри в световната ранглиста в началото на седмицата, но с 500-те точки накуп ще се изстреля с цели 31 позиции и ще запише ново лично постижение в това отношение.


Алкарас също ще регистрира най-високото място в ранглистата в кариерата си – пето – лишавайки от тази позиция шампиона в Гщаад Каспер Рууд и оставайки много близо до четвъртия Стефанос Циципас (само 150 точки разлика).

Музети и Алкарас имаха само един досегашен двубой помежду си, и то в квалификации на “Чалънджър” през 2020-а, когато испанецът побеждава в три сета. Единствен лек лош привкус към успеха на италианеца може да бъде премълчания факт, че топката тупна два пъти в неговото поле при 0-15, когато сервираше за мача във втория сет, но той не си призна. Впоследствие той допусна пробив, загуби общо пет мачбола и чак в третия сет трябваше да осъществява брейк за крайния резултат.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558